Een stel vrienden hadden het idee een jonge carnavalsvereniging in het leven te roepen. Na een aantal gezellige avonden bij elkaar is C.V. St. Stevenskrupers opgericht op 13 december 1993. De eerste bestuursvergadering was op 5 januari 1994 in Marktzicht, destijds ons “honk” tijdens de carnaval. Ook de ledenvergaderingen vonden destijds daar plaats.

Vanaf onze eerste jaren zijn wij aangesloten bij S.O.C.N. en waar mogelijk proberen wij ons steentje bij te dragen aan het Knotsenburgse carnaval.

In 1995 doen wij voor het eerst mee aan het Schlagerfestival, de proclamatie act en de Knotsenburgse optocht.

De vereniging groeide gestaag door, waardoor het er steeds professioneler aan toe ging. Er werden leden-, senaats- en bestuursvergaderingen gehouden. Er werden speldjes ontwikkeld zodat we als club herkenbaar zijn.

In 2004 bestonden wij 11 jaar: dit werd groots gevierd in de Vereeniging. Dit was een spektakel waar nu nog steeds over gesproken wordt. Een geweldige avond met een verscheidenheid aan artiesten.

In de loop der jaren hebben verschillende leden van ons deel mogen uitmaken van een Prinsenkabinet.
In 1995-1996 was Ilonka Duijnstee page bij het kabinet van Prins Peter I.
De volgende afgevaardigde was Anja van Kempen: zij was in het seizoen 1999-2000 page bij Prins Bas I.
In 2001-2002 was onze toenmalige voorzitter, Colin Skinner, de adjudant van Prins Theo IV.
Na een paar jaar konden wij ons weer verheerlijken met een adjudant in een Prinsenkabinet en deze keer was het Remco Benders. Hij was adjudant in het kabinet van Prins Johan I in het seizoen 2006-2007.
Raymond Huiskens was bij het jeugdkabinet van Prins Rick I in 2008 de adjudant.
In het seizoen 2008-2009 was Wilfred Jansen adjudant van het kabinet van Prins Hans III

November 2010 was een historisch moment voor onze carnavalsvereniging. De eerste Prins vanuit de St. Stevenskrupers was onthuld: Prins Colin I. Hij heeft dat seizoen de scepter gezwaaid over Knotsenburg.

In 2012 was Julia de eerste page vanuit de Krupers Kids Club bij het Jeugdkabinet van Jeugdprins Pascal I.

Dit seizoen zijn wij trots dat Lars Hut adjudant is in het kabinet van Prins Hans IV.

Inmiddels bestaan wij 20 jaar en hopen nog heel lang onder de vlag van C.V. St. Stevenskrupers carnaval te mogen vieren.